Toon navigatie

BUIKSLOTERHAM 20E AMSTERDAM

De Buiksloterham in Amsterdam Noord is de nieuwste woonwijk van Amsterdam. Het gebied is een transformatie van een voormalig bedrijventerrein naar een nieuw woon- en werkgebied. Dit gebeurt zo duurzaam als mogelijk.

Kavel 20 aan de Ridderspoorweg is opgedeeld in zes delen. Het gaat om vier delen met hogere bebouwing en twee kleinere gebouwen.

Kavel 20 E betreft een kleiner gebouw. In deze kavel realiseren we 12 woningen.

De opzet is een samengesteld gebouw dat bestaat uit twee bouwdelen met daartussen, op de eerste verdieping, een gemeenschappelijke binnentuin. Het programma bestaat vooralsnog uit 12 (woonwerk)woningen, verdeeld over 4 bouwlagen. Het gaat om stadswoningen van ca. 125 m2 GBO en appartementen. De appartementen variëren van 60 tot 150 m2 GBO.

Alle woningen hebben flexibele ruimtes met de mogelijkheid voor een eigen entree. Voor alle 'niet-woonfuncties' geldt dat deze onderdeel uitmaken van de woning en fungeren als nevenfunctie van de woning. Ze kunnen gebruikt worden als werkgedeelte of als gastenverblijf. Er komen geen zelfstandige kantoren of bedrijfsruimten.

De hoofdtoegang van de appartementen liggen aan de Boterbloemstraat. De hoofdtoegang van de drie stadswoningen ligt aan de Ridderspoorweg. De parkeervoorziening en een zone voor fietsenbergingen zijn op de begane grond gesitueerd, met de parkeerinrit aan de Boterbloemstraat.

Het hoofdtrappenhuis en de lift worden in de buitenlucht gesitueerd en om een zogenaamde 'street in the sky' te realiseren; een gemeenschappelijke verkeersruimte aangekleed met planten en bloemen. 

  • Locatie: Amsterdam
  • Aantal woningen: 12
  • Oplevering: 2018
Navigate to top of page