Toon navigatie

CONCEPT

OntwerpJeWoning biedt de mogelijkheid om een appartement of stedelijke woning naar eigen wens te ontwerpen. Toekomstige bewoners worden in een vroeg stadium bij de planvorming betrokken. OntwerpJeWoning organiseert het hele proces; van initiatief en locatie tot ontwerp en realisatie. Een woning op maat, volgens een voor Nederland uniek concept.

Maximaal inspelen op individuele wensen

De methode bestaat uit het in een vroegtijdig stadium afspraken maken over uiteenlopende persoonlijke wensen, en deze vergaand meenemen in een appartementengebouw of stedelijk wooncomplex. Het gaat om de grootte en afwerking van de woning en bijzondere programma’s of ruimtelijke kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan aantal en afmetingen van kamers, een vide, hoog plafond of aan extra ruimtes zoals een bibliotheek, een gastenverblijf of een kantoor aan huis. Het is ook mogelijk om collectief voorzieningen te realiseren, zoals bijvoorbeeld een collectieve hobbyruimte.

‘Mede-opdrachtgeverschap’ van stedelijke woongebouwen

OntwerpJeWoning maakt op deze wijze projecten met ‘CPO’ (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) van woongebouwen in een stedelijke context in de praktijk mogelijk. Door als initiërende professionele partij de eindgebruiker in een vroeg stadium te betrekken bij het ontwikkelproces van woning en woonomgeving en het proces te begeleiden tot en met de realisatie. Dit proces van mede opdrachtgeverschap van de kopers, zal het over het algemeen meer tijd kosten dan de ontwikkeling van woongebouwen voor anonieme gebruikers. Voordeel is dat de woningen op ‘maat’ worden gemaakt naar individuele wens.

Interactief ontwikkelproces

Het ontwikkelproces bestaat uit het gelijktijdig ontwerpen van de individuele appartementen en het hele woongebouw. OntwerpJeWoning bewaakt daarbij de kwaliteit van de collectieve voorzieningen zoals entreegebieden, bergingen, installaties, liften en parkeergarage. Binnen de technische mogelijkheden en de kansen die de locatie biedt, worden zoveel mogelijk individuele en collectieve wensen gerealiseerd. Op het moment dat niet alle verzamelde wensen mogelijk blijken te zijn, zoeken wij samen met de aspirant kopers naar een oplossing.

Alle relevante informatie

OntwerpJeWoning zal al in een vroeg stadium inzicht bieden in de kosten van de diverse wensen. Gedurende het gehele ontwikkelproces beschikken de toekomstige bewoners over alle relevante informatie, inclusief inzicht in de technische en financiële gevolgen van de gemaakte en nog te maken keuzes.

 

Proces schema

Navigate to top of page