Toon navigatie

30 september 2016

oplevering Parkvilla Brederode

Na één klein jaar bouwtijd wordt het kleinschalige appartementengebouw Parkvilla Brederode opgeleverd. Het ontwerp van dit gebouw is tot stand gekomen via mede-opdrachtgeverschap / collectief particulier opdrachtgeverschap van een groep van acht individuele kopers. Het merendeel van de kopers behoort tot de groep senioren en daar is in de opzet van het gebouw en het individuele ontwerp van de woningen rekening gehouden. De huisvestingsopgave van de vergrijzende Nederlandse bevolking vormt een uitdaging: daarmee is de bouw van dit complex een voorbeeld van een van de mogelijke oplossingen.

De individueel gekozen afmetingen van de woningen lopen uiteen van 85 m2 tot bijna 190 m2 (GBO).

Vooraf was als ontwerpregel vastgelegd dat de woningen riante terrassen zouden krijgen en een hogere verdiepingshoogte dan gebruikelijk. Deze terrassen lopen op tot 50 m2. De netto hoogte in de woningen is bijna 3 meter.

Ook het ontwerp van de parkeerkelder (met ca. 2 parkeerplaatsen per woning) met individuele fietsenbergingen is gezamenlijk tot stand gekomen.

In het project is veel aandacht voor duurzaamheid. De appartementen zijn goed geïsoleerd, de woningen zijn voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning en lage temperatuur vloerverwarming. Optioneel is individueel gekozen voor een verwarmingssysteem dat werkt met bodemwarmte en –koudeopslag. Door gebruik te maken van overstekken wordt oververhitting in de zomer tegengegaan. Het dak is nagenoeg geheel belegd met PV panelen.

Navigate to top of page