Toon navigatie

Eerste paal Lofts aan de Amstel

9 september 2014

Eerste paal Lofts aan de Amstel

Dinsdag 9 september is de feestelijke eerste paal geslagen van Lofts aan de Amstel. Bij deze feestelijkheid waren toekomstige bewoners, de gemeente, de initiatiefnemers, de architecten en adviseurs, de bouwers en andere betrokkenen aanwezig. Voor alle betrokkenen een bijzonder moment; de start van de bouwwerkzaamheden.

Voor de bouwvak zijn de werkzaamheden begonnen met plaatsen van een damwand en in de laatste week van augustus is de bouwkuip uitgegraven. Op dinsdag 9 september is het moment van de 'echte' start bouw aangebroken: het heiwerk. 

In de nieuwe woonwijk Amstelkwartier te Amsterdam ontwikkelt OntwerpJeWoning samen met Vink Bouw en architect StudioNinedots het project ‘Lofts aan de Amstel’. Het project bestaat uit zes luxe lofts waarbij de verdiepingshoogte naar eigen wens ingevuld kan worden.

Het project betreft een CPO project waarbij de lofts samen met de toekomstige bewoners worden vormgegeven en verder worden ontwikkeld. De loft beslaat een gehele verdieping in het gebouw en heeft een woonoppervlakte van maar liefst 170 m2. Naar wens kan de hoogte van het plafond worden verhoogd tot 3,30 meter vrije hoogte. Iedere loft heeft een prachtig uitzicht over de Amstel.

Het project is onderdeel van de nieuwe woonwijk Amstelkwartier en bevindt zich op een schitterende locatie aan de Amstel. Gelegen aan de brede bocht in de Amstel tussen Oud Zuid en Watergraafsmeer. In totaal is er in de wijk plaats voor circa 4.000 woningen, winkels, bedrijven en een klimaatneutraal hotel. De locatie bevindt zich midden in de stad en met een kwartiertje fietsen van de dam of de Nieuwmarkt.

 

Navigate to top of page